DARA NIKNEJAD VALT IN DE PRIJZEN OP EUROPESE CONFERENTIE

05 juli 2021 - People

Een dikke proficiat aan Dara Niknejad, die naast doctoraatsstudent in het labo van prof. Alan Urban ook assistent neurochirurgie is aan UZ Leuven. Hij won de 'Trainee lecture' op de bijeenkomst van de European Association of Neurosurgical Societies dit jaar.

Au Dara Niknejad Cropped 4

Dara Niknejad: "Ik presenteerde op de bijeenkomst de resultaten van de lopende projecten in ons labo, waar we de relatie tussen neuronale activiteit en de bloeddoorstroming bestuderen, een mechanisme dat bekend staat als neurovasculaire koppeling. De geavanceerde tools die we gebruiken zijn beide ontwikkeld op imec en NERF, namelijk functionele echografie en de neuropixels-probe!"

De European Association of Neurosurgical Societies (EANS) stimuleert onderzoek en ontwikkeling op het gebied van neurochirurgie. Functionele echografie werd er onthaals als een veelbelovend techniek om patiënten met cerebrovasculaire aandoeningen te kunnen helpen.

De jury was unaniem in haar keuze voor Niknejad, en was vol lof over zowel de kwaliteit van het wetenschappelijke project als het potentieel van functionele echografie voor cerebrovasculaire chirurgie.

"Het is een fantastische erkenning voor de techniek die we ontwikkelen, maar natuurlijk in de eerste plaats ook voor Dara zelf", voegt Alan Urban toe. "Het is fantastisch als één van onze team-leden in de prijzen valt. Namens het hele lab: gefeliciteerd, Dara!"

"Na het succes van functionele echografie voor preklinisch onderzoek, is het fantastisch om te zien hoe de nieuwe generatie getalenteerde neurochirurgen zoals Dr. Dara Niknejad deze technologie kan inzetten in de klinische praktijk om het leven van patiënten beter te maken", voegt een trotse Alan Urban toe.

Aan de prijs is ook een werkbezoek van één week verbonden aan een neurochirurgische afdeling in Europa naar keuze.