ONDERZOEKSFACILITEITEN

State-of-the-art onderzoeksfaciliteiten

NERF bevindt zich op de campus van imec in Leuven, vlakbij de wetenschaps- en ingenieursdepartementen van KU Leuven en bij het Universitair ziekenhuis UZ Leuven.

Onze laboratoria strekken zich uit over een ruimte van 1000 vierkante meter waar onze verschillende onderzoeksgroepen samenwerken in multidisciplinaire teams. Onze onderzoekers hebben toegang tot tal van faciliteiten: een centraal animalium voor proefdieren (ratten, muizen en zebravissen), histologie, confocale microscopie...

De verschillende laboratoria hebben meetsystemen opgezet voor gedragsneurofysiologie en two-photon beeldvorming om neuronale netwerken in verschillende proefdiermodellen te bestuderen. Ook de laatste genetische technieken zijn beschikbaar via onze laboratoria voor moleculaire biologie en de ontwikkeling van virale vectoren.

Een bijzondere omgeving voor neurowetenschappers

Alle onderzoekers van NERF maken automatisch deel uit van de communities van imec, KU Leuven en VIB en hebben volledige toegang tot de technologie en faciliteiten die beschikbaar zijn binnen deze drie organisaties.

Op de imec campus zijn een electronica werkruimte, een mechanische werkruimte en moderne clean rooms terug te vinden.

Alle laboratoria maken ook deel uit van het Leuven Brain Institute, dat alle neurowetenschappers van verschillende disciplines—van ingenieurs tot psychologen—verenigt.